Jaisalmer, un oasi enmig del desert de Thar

Arribem a Jaisalmer buscant pau. Sabem que no és precisament accessible, perduda enmig del desert amb la frontera amb Pakistán però que ens oferirà una de les millors postes de sol, digna de les Mil i Una Nits. Hem arribat amb un tren nocturn des de Jaipur, hem pogut dormir més o menys però feia un fred… A l’estació vam conéixer una noia de Valladolid i el seu marit americà que porten un any viatjant i el camí amb tots quatre juntets ha estat menys dur.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jaisalmer destaca pels seus tons dorats i ocres que inunden la retina només baixar del tren. És un poble petit i tranquil on no hi ha gaire més de cinquanta mil habitants. Només arribats a l’estació comença la lluita del tuk tuk, necessitem un lloc per passar la nit i sabem que l’allotjament és molt barat aquí però a canvi hi ha un imperatiu: cal contractar el safari amb el camell pel desert del Thar. Nosaltres no teníem intenció de fer-lo perquè havíem llegit comentaris respecte al tema i realment no pensem que valgui la pena. A més, de deserts de dunes ja n’havíem vist a Wadi Rum, el desert de Lawrence d’Arabia a Jordània.

DSC_0114DSC_0137

                                                                                                                                                                                                                                        Acabem a Saraswati Palace fora del fort, en una habitació amb una finestra molt romàntica amb coixins i vistes al fort. Està molt net i nou, ens podem dutxar a gust i és molt barat. La cosa pinta bé. El que és inhumà és la persistència dels indis, des del minut zero en que entrem a l’hotel, cada dos minuts ens intenten vendre el safari en camell, què pesats!!!!

DSC_0023DSC_0163

                                                                                                                                                                                                                              Arrenquem amb una bona dutxa i un passeig per les havelis (cases típiques) de tot el casc antic però sense pujar al fort. Ens perdem per carrers i carrerons i ho explorem tot. Amb una mirada curiosa preguntem en algunes cases per si ens deixen entrar. Encara queda un bri d’innocència en algun racó d’aquest país i alguna dona que renta roba a mà davant de casa ens deixa entrar joiosa a casa seva.

DSC_0175DSC_0133

                                                                                                                                                                                                                                Explorem la bellesa de les petites havelis per dins, mirem, remirem, donem les gràcies i repetim l’operació tantes vegades com se’ns permet, per sort, més de les que esperàvem. Hi ha moltes havelis que són heritage, és a dir, patrimoni i que són hotels. En algunes es pot entrar de manera gratuïta, especialment bonica és la que hi ha només entrar a la ciutat vella on podem fer unes fotos molt boniques.

DSC_0013DSC_0051

                                                                                                                                                                                                                                        El dia següent comença pels bazars, entre el moviment de tuk tuks, vaques, gent, colors, olors, parades de menjar de carrer, fruita, verdura,… Ens preguntem on planten les fruites i verdures, de moment no hem vist cap plantació… A Jaisalmer hem trobat unes quantes German Bakery que aprofitem per menjar-nos un bon croissant de xocolata ben aconseguit. Decidim després d’un bon esmorzar pujar cap al fort que s’aixeca a 80 metres i que fou construït el 1156 pel Rajput Jaisala.

DSC_0055DSC_0024

                                                                                                                                                                                                                                     Les vistes des de baix són increïbles però anar creuant portes i carrers empedrats et transporta a una època en la que la vida de ben segur es concetrava entre els murs de la fortalesa. Dins el fort hi ha diversos temples i múltiples havelis lligats per carrers i carrerons que més d’un cop no porten enlloc. Aquesta és la màgia d’aquest lloc, fer d’explorador innocent. Dins el fort també hi ha diversos temples jainistes, en un d’ells, ens expliquen que aquesta gent prèviament a entrar al temple prenen una dutxa purificant, es vesteixen amb una espècie de sari que els cobreix justet (indistintament del sexe).

DSC_0038DSC_0060

                                                                                                                                                                                                                                         Aprofitem la tarda per anar al llac Gadi Sagar, un espai realment tranquil i bonic que ens transmet calma i en el que gairebé ens fem una migdiada. Gaudim des d’un petit mirador de la preciosa posta de sol i això ja és la despedida. Adéu Jaisalmer, avui agafem un tren nocturn cap a Jodhpur, una altra ciutat del Rajastán!

DSC_0083DSC_0089

                                                                                                                                                                                                                                  Informació útil per als viatgers:

  • El Tuk tuk de l’estació al centre acostuma a ser gratuït perquè et duen a testejar llocs on el conductor té comissió
  • L’allotjament és molt barat, sobre 250 INR per una habitació doble correcta amb bany privat (t’intentaran vendre l’excursió del desert del Thar amb camell sí o sí, són persistents)
  • El Chandar Shree Restaurant és un restaurant local correcte, evidentment els preus són diferents pels turistes però són assequibles i el menjar està bé
  • Podeu trobar algunes German Backery per si teniu nostàlgia de la nostra pastisseria (un croissant de xocolata per 40 INR)

Posted on 2 febrer, 2014, in Uncategorized and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: