La màgia de Jodhpur, la ciutat blava

L’arribada en aquesta ciutat no ha estat gaire més gloriosa que les altres, encara que hem arribat una mica abans de les sis del matí, ja teníem a tot de conductors de tuk tuk atacant-nos per portar-nos a qualsevol lloc, a més dels piratilles que et venen directament al teu costat a oferir-te, encara no saps que i que fan mitja por, sobretot a les sis del matí.

DSC_0128DSC_0129

                                                                                                                                                                                                                          Per sort el noi del Sarvar Guest House (lloc on ens allotgem la nostra estada a Jodhpur) està despert i ens ofereig una habitació fins a les deu del matí pe poder dormir i llavors poder fer tranquilament el check-in i donar-nos l’habitació. Un cop ens llevem, decidim pujar al Roof Top del Guest House (el restaurant que hi ha a dalt del Hostel) per esmorzar una mica. Allà coincidim amb dos nois, en Luís de Madrid i en Niko de Milà, que també porten una any viatjant pel Sud-est Asiàtic. Al cap d’una bona estona parlant i de tenir una conversa molt agradable amb ells, quedem per anar dinar junts per després a la tarda pujar al Fort Meherangarh que controla la ciutat blava. A partir d’aquesta decisió han començat dos dies realment bojos i increïbles!

DSC_0131DSC_0135

                                                                                                                                                                                                                    Encara no hem ni decidit on anar a dinar, comencem a caminar pels bazars aprop de la Clock Tower i no sabem ni com, ens trobem enmig d’un festival i a sobre d’una carrossa que sembla la dels reis de casa nostra, essent nosaltres els reis de la festa!!! Els indis no saben explicar-nos ben bé quina festa és la que celebren però hi ha una marxa pels carrers de Jodhpur que fa por. Els homes van en tractors i remolcs totalment engalanats. Un senyor ens diu si volem pujar i no ens ho pensem gaire. A partir d’aquí només cal que veieu les fotografies i jutgeu vosaltres mateixos. Vam ser les estrelles indiscutibles, vam ser el punt d’atenció envoltats de crits que semblaven de “guerra”. Saludàvem a l’afició com a Pop Stars i la cosa va durar una llarga estona. Després vam adonar-nos que a aquest tipus de festivals indis només hi van homes que aprofiten l’avenentesa per beure com animals.

DSC_0117DSC_0121

                                                                                                                                                                                                             

DSC_0448OLYMPUS DIGITAL CAMERA

                                                                                                                                                                                                              Anem a dinar tranquil·lament i pugem al fort de Meherangarh que corona la ciutat blava de Jodhpur. Realment les sensacions són màgiques, és fàcil imaginar-se la vida en aquest indret fa uns quants segles; a les dones corrent per la zona habilitada per l’oci amb el “clinc-clinc” de les joies, al marajà rebent visites importants i al poble treballant com Déu mana, és clar, els temps no canvien heheheh. El fort és propietat encara avui del marajà de Jodhpur i s’eleva a 125 m d’alçada. Al seu interior amaga molts palaus i patis dedicats a diferents propòsits. Passem la tarda somiant amb l’ajuda de l’audioguia en espanyol que ens proporcionen de manera gratuïta amb l’entrada. Les vistes des del fort són impressionants, veiem una muralla principal i d’altres més velles i menys conservades però que et faciliten fer-te una idea del que es coia per allí fa molts anys. Esperem a que caigui el sol i ens dirigim al nostre Guest House, enmig de la ciutat vella per sopar tranquil·lament i xerrar amb els nois.

DSC_0153DSC_0139

                                                                                                                                                                                                                    

DSC_0189DSC_0174

 

                                                                                                                                                                                                                  

DSC_0219DSC_0183

                                                                                                                                                                                                                            

DSC_0190DSC_0224

                                                                                                                                                                                                                    Al dia següent ens llevem de bon matí, esmorzem com toca i decidim visitar el Jaswant Thada, un mausoleu al costat d’un petit llac i molt aprop del fort. Pugem per la ciutat antiga cap amunt xino xano i pel camí ens trobem a una televisió local que ens fa una entrevista (a mi, Úrsula, i a en Niko). L’entrevista és sobre la nostra creença sobre el motiu de pintar les cases blaves a la ciutat. Expliquem que pensem que es deu a que el color blau clar mantè els aliments frescs i a més, espanta els mosquits. Abans sabem que només podien pintar les cases blaves els brahamans i avui en dia, a qualsevol li està permès. Un cop arribem al Jaswant Thada, contractem un guia perquè és molt barat per assabentar-nos una mica més de la història del mausoleu i resulta que el guia sap menys que nosaltres i parla menys anglès que nosaltres 😀 Es tracta d’una obra d’arquitectura rajput, construït amb el mateix marbre que el Taj Mahal. El llac dels Déus que hi ha al complex està destinat a les cremacions de les families reials de Jodhpur.

DSC_0005DSC_0006

                                                                                                                                                                                                                   

DSC_0012DSC_0020

                                                                                                                                                                                                           

DSC_0028DSC_0024

                                                                                                                                                                                                                   

DSC_0036

Només dir-vos que aquesta ciutat té una màgia especial, potser és el blau, potser és el fort però aquí ens haguéssim quedat alguns dies més si realment la ciutat oferís quelcom més. Passa el dia i els nois marxen en direcció a Jaisalmer, ens despedim i nosaltres també ens en anem a dormir. Demà a les cinc del matí diem adéu a aquesta ciutat per agafar un tren en direcció a Ajmer, per arribar posteriorment a Pushkar en autobús. Pushkar és una de les cinc ciutats sagrades de l’hinduïsme i hi anem buscant tranquil·litat. Fins aviat!

Chicos!!! Esto va por vosotros. Gracias por compartir estos dos días tan intensos con nosotros. Lo hemos pasado genial y hemos aprendido cosas muy interesantes. Siempre recordaremos las risas en la carroza del orgullo gai 😀 Y las charlas en el roof top. Gracias, habéis sido un buen estímulo. Nos vemos por el mundo!!! Muakss guap@s!!! PD No nos desprendremos de los globos y las notas!

DSC_0453

 Informació per altres viatgers:

  • Sarvar Guest House és un lloc correcte, amb gent amable. Una habitació  doble amb bany privat 500 INR. El lloc té jardinet i un restaurant a dalt amb bones vistes i tranquil.
  • El tuk tuk del centre a l’estació de trens costa com a màxim 50 INR
  • L’entrada al fort de Meherangarh costa 300 INR amb carnet d’estudiant + 100 INR de la càmera. Amb l’entrada s’inclou l’audioguia (que val la pena doncs a banda d’explicar la història del fort inclou apartats extres de la cultura índia). És fàcil arribar-hi des del centre amb el nostre sentit comú (evidentment els plànols no serveixen de gaire a l’Índia).
  • Per anar des del Fort de Meherangarh al mausoleu Jaswant Thada s’hi pot anar caminant, aproximadament 5 minuts seguint la carretera que deixa el Fort. La entrada són 35 INR (no hi ha opció d’estudiant) i 25INR la càmera. Si voleu contractar un guia, cosa que no recomanem gens, per a 4 persones 80 INR.

Posted on 4 febrer, 2014, in Uncategorized and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 comentari.

  1. Retroenllaç: Reprenent rumb |

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: