El temple Jainista de Ranakpur

Durant la nostra estada a la ciutat de Udaipur, hem decidit fer una sortideta fins a la ciutat de Ranakpur, on es troba el temple Jainista més gran de tota la Índia. Ranakpur es troba a només 80 km de Udaipur, encara que el viatge comporta unes tres hores en bus local. També hi ha altres opcions per anar fins a Ranakpur, en taxi o amb agència, però per nosaltres ens resultaven bastant més cares. La diferència de preu entre una manera i altra d’anar-hi ens ha fet decantar la balança clarament, de 1400 INR a 1700 INR el preu d’agència i taxi a 280 INR anar i tornar els dos.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

                                                                                                                                                                                                                                                    Al final el viatge ha estat tranquil i hem arribat a l’hora. Quan hem arribat al Jain Temple, per sort encara no hi havia cap turista, això ens ha permés gaudir del Sun Temple totalment sols, només amb la companyia dels jainistes que hi viuen i tene cura del temple que ens han explicat una mica el funcionament del complex. El Sun Temple és un petit temple hinduïsta que hi ha molt aprop del Jain Temple. En aquest temple a diferència dels altres temples, que l’entrada està permesa a partir de les dotze del migdia (fins aleshores és horari de pregària), hi pots entrar a qualsevol hora.

DSC_0359DSC_0366

                                                                                                                                                                                                                                     

DSC_0369DSC_0361

                                                                                                                                                                                                                                      Un cop arribada l’hora ens dirigim a pagar l’entrada del Jain Temple, 200 INR cadascú amb l’audioguia gratuïta, més 100 INR de la càmera i cap a dins. A l’entrada et fan un petit escorcoll perquè no es pot entrar mòbils, a no ser que hagis pagat per fer fotos, tampoc pots entrar menjar, cap tòxic ni res de cuir. Per cert, si la dona té la regla tampoc pot entrar, encara que això ja no sabem com ho fan per saber-ho, millor no preguntar que recordem que encara estem a la Índia hehehe.

DSC_0380DSC_0383

                                                                                                                                                                                                                                     Una vegada entres quedes captivat de la majestuositat d’aquest temple. Té 1444 columnes i no n’hi ha cap d’igual, tampoc ens hem distret a corraborar-ho però creiem que amb això si que ens han estat sincers. Tot el temple està fet de marbre blanc i al seu sòtan hi ha sales de meditació. A la part central del temple hi ha els Déus, que és la zona on els jainistes resen i on la resta dels humans no podem entrar ni fer fotografies directament, ja que et poden arribar a sancionar i multar. Gràcies a l’audioguia podem anar seguint la història de tot el temple, com alhora gaudint d’aquesta increïble construcció de més de cinc segles d’antiguitat.

DSC_0384DSC_0389

                                                                                                                                                                                                                                       

DSC_0396DSC_0409

                                                                                                                                                                                                                                        El jainisme és una religió minoritària però influent en esferes econòmiques, polítiques i ètiques a la Índia. A més, són la comunitat religiosa amb major grau d’alfabetització de la Índia i les seves biblioteques són de les més antigues del país. Per ells l’univers és un tot vivent i respecten la vida en totes les seves formes (no fan distinció entre animals, humans i organismes microscòpics) i en coherència amb això, creuen que qualsevol ànima pot aconseguir una espècie de nirvana. Són vegetarians per respectar els principis de no violència i compassió cap a la vida (no mengen verdures que creixin per sota del terra, com pastanagues, patates, etc.). Només mengen éssers sense sentir, és a dir, sense cervell i la llet està permesa sempre i quan primer, si hi ha un vedell petitó pugui mamar primer que nosaltres.

DSC_0442DSC_0420

                                                                                                                                                                                                                                        El lloc té alguna cosa amb la qual et quedes com enganxat i sense cap tipus de pressa per marxar. La única cosa que trenca aquesta tranquil·litat i calma dins d’un mateix; és l’excés de turistes locals i occidentals que no respecten el silenci que es demana un cop ets a dins, hi ha moments que sembla un galliner, és una llàstima no poder gaudir plenament. Durant el recorregut, arribem a una escultura tallada a la paret que representa Palitana, una zona de la Índia on els jainistes han d’anar un cop a la vida. És un conjunt de 863 temples jainistes de marbre escampats en una muntanya.

DSC_0427DSC_0467

                                                                                                                                                                                                                            

DSC_0451

Un cop a fora del temple, ens enfilem a un petit turó que hi ha a encara no uns 300 metres del temple i podem acabar de gaudir des d’una altra perspectiva, altura i sobretot sense cap altra turista d’aquest magnífic temple.

DSC_0472

Una vegada fetes les fotos de rigor, anem cap a un altre petit templet jainista que hi ha a les mateixes instal·lacions, on podem tornar a gaudir de la tranquil·litat del lloc en sol·litut de turistes i d’unes altres vistes expectaculars del gran temple.

DSC_0477DSC_0496

                                                                                                                                                                                                                               

DSC_0495

D’allà ens encaminem cap a buscar el bus, que no sabem exactament a quina hora surt d’allà direcció a Udaipur. Per sort només arribar veiem que hi ha un bus, per dir-li d’una manera, parat. Preguntem i per sort nostra és aquell el que va cap a Udaipur. Pugem els últims i el bus va que no hi entra ni una sola mosca. Per sort el conductor convida a l’Ursu a seure al davant de tot perquè li faci de copilot i a mi em deixen la cadireta que hi ha just a la porta però que tinc que compartir amb un indi que en fa tres com jo. En el moment que fem la primera aturada l’indi que es dedica a cobrar, em convida a que si vull seguir seient marxi a darrera de tot, fet que em fa estar molt més còmode la resta del viatge. En canvi a l’Ursu l’envien al cap d’una bona estona de camí a darrera perquè s’està quedant dormida i com que no fa la seva feina de “copi” allà no la volen. La resta del viatge ha estat molt més relaxat fins que hem arribat a Udaipur que allà ha tornat a començar la típica lluita que hi ha amb els lladres, és a dir, els conductors dels tuk tuk.

 

Informació d’interès per altres viatgers:

  • Anar del carrer principal Bhattiyani Chohatta a l’estació de bus amb tuk tuk ens ha costat 30 INR
  • La guixeta per comprar els tíquets per anar a Ranakpur és la número 6, el bitllet per dones és un 30% més barat, per dona 59 INR i per home 79 INR anada i el mateix per la tornada
  • Des de la parada del bus fins al temple, només cal retrocedir uns metres
  • Entrar al temple Jainista de Ranakpur és possible a partir de les 12h del migdia, abans és horari de pregària
  • Al temple no hi ha descompte d’estudiant, l’entrada són 200 INR per persona amb audioguia i 100 INR per la càmera
  • Cal pagar perquè a l’entrada et registren tot

 Per qualsevol altra consulta o pregunta, podeu contectar amb nosaltres i us intentarem ajudar amb el que sigui possible!

Posted on 9 febrer, 2014, in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 comentaris.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: