Les coves d’Ellora

Ens llevem de bon matí amb la intenció de passar el dia a les coves d’Ellora. Anem cap a l’estació de busos locals i en aproximadament una hora ja hi som!!! Com pot ser que enmig del no res, a la província de Maharashtra hi hagi un indret tan idílc i impressionant? Arribem molt aviat, no hi ha turistes encara, aprofitem per fer un chai abans d’entrar. Paguem l’entrada i cap a dins!!! I una cosa ens ve al cap, si ara que és època seca això llueix tant, no volem ni imaginar-nos com deu ser en època de pluges, amb tot ben verd i ple d’aigua… De ben segur un espectacle!!

DSC_0207DSC_0212

                                                                                                                                                                                                                                    

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

                                                                                                                                                                                                                                            Les coves d’Ellora són posteriors a les d’Ajanta així que si es volen veure per ordre cronològic caldria veure primer les d’Ajanta i us ho recomanem perquè nosaltres després de veure les d’Ellora vam quedar una mica decepcionats a l’anar a Ajanta el dia següent. Les coves d’Ellora estan distrubuïdes de manera que per ordre primer veurem les budistes (les 12 primeres) i molt més austeres, les hindús (les 17 següents) i finalment les jainistes (que són 5).

DSC_0140DSC_0232

                                                                                                                                                                                                                        

DSC_0221DSC_0225

                                                                                                                                                                                                                             

DSC_0172

Recomanem anar-hi aviat perquè cap a les dotze del migdia ja fa moltíssima calor i arribar fins a les coves jainistes és un passeig que tot i que no és molt llarg (la llargada de totes les coves són 2km més o menys); amb les temperatures ambientals es fa pesat. Sempre es pot agafar un taxi o un rickshaw si es vol; tot i que nosaltres sempre declinem les invitacions dels conductors 😀 Passem aproximadament unes sis hores per veure les coves i a bon ritme. Estan plenes d’escales i després de tants dies sense fer esport, es nota 🙂 Fem alguna paradeta per esmorzar una mica, que portem plàtans, mandarines i pa de motllo ressec, però quan la gana apreta…

DSC_0234DSC_0246

                                                                                                                                                                                                                                          Les coves d’Ellora van ser excavades fa més de 1000 anys i va ser un lloc sagrat durant més de 500 anys. Al llarg d’aquest temps es van construïr diferents coves-temple de les quals en l’actualitat en queden 34. Els temples i monestirs budistes destaquen per la seva senzillesa, amb diverses columnes a l’interior, imatges de Buda i cel·les on vivien els monjos. Com que la profunditat de les coves és enorme, no va malament una llum frontal o una llanterna per poder veure bé les escultures i detalls.

DSC_0261DSC_0257

                                                                                                                                                                                                                                   

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

                                                                                                                                                                                                                                          Sobre la cova número 16 fem una menció especial doncs és la més impressionant amb diferència, la seva joia. És l’anomenat temple de Kailash (igual nom que la muntanya més sagrada de l’Himalaya). Dedicat a Shiva, el Kailasanatha o senyor de Kailash, rivalitza en gradiositat amb Petra (Jordània) i tot i que no són equiparables, a nivell estètic, les coves d’Ellora per dins són molt més espectaculars. Petra destaca pel seu entorn i per la majestuositat i grandesa de les seves excavacions a la roca, però no pas per la seva decoració.

DSC_0213DSC_0104

                                                                                                                                                                                                                                       

DSC_0040DSC_0069

                                                                                                                                                                                                                                      

DSC_0064

La manera de construir la cova és de dalt cap a baix!!! Com podien fer-ho? El Kailasanatha té 30 metres d’alçada, fou construit l’any 765 pel rei Krishna I i és el més gran i més complex i sumptuosament decorat de tot Ellora, no ens estranya que sigui l’escultura monolítica més gran del món!! Us assegurem que entrar-hi produeix una sensació única i indescriptible.

DSC_0050DSC_0033

                                                                                                                                                                                                                                      

DSC_0097DSC_0082

                                                                                                                                                                                                                                       

DSC_0086DSC_0109

                                                                                                                                                                                                                                        La podem gaudir amb calma i sense exagerar us podem dir que potser hi vam ser més d’una hora!!! És una obra mestra de l’escultura que podeu apreciar a les fotografies que segueixen. És gairebé impossible imaginar-se com ho van poder esculpir a la mateixa roca amb aquest estil i amb tant detall, impressionats són els detalls de les columnes, les imatges del Kamasutra, els elefants a tamany natural,… IMPRESSIONANT!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Informació per altres viatgers:

  • Un tuk tuk de l’estació de trens d’Aurangabad o l’estació de bus local ens ha costat entre 10 i 20 INR
  • El bus des d’Aurangabad a Ellora tarda més o menys 40 min-1 hora i costa (30 INR per persona i trajecte, és a dir, 60 INR anar i tornar). Surten busos cada 30 min.
  • El bus et deixa a la porta mateix de l’entrada de les coves, per agafar-lo direcció Aurangabad per tornar, només cal ficar-se a l’altre costat de carretera, passen cada 30 min.
  • L’entrada a les coves d’Ellora costa 250 INR per persona, no hi ha descompte d’estudiant i és sorprenent que els turistes en la majoria de monuments i indrets turístics paguem 25 vegades més que els indis (ells només paguen 10 INR a tot arreu). No es paga càmera a part, està inclosa al preu.
  • Fora de les coves d’Ellora hi ha llocs locals per menjar a bon preu (Thali 70 INR) i comprar (aigua, galetes, etc.)
  • Les coves d’Ellora estan tancades els dimarts.

 

 

 

 

 

 

 

Posted on 16 febrer, 2014, in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: