Kandy Kandy

Som a Kandy, una ciutat amb un aire britànic que depèn des d’on te la miris, sembla que estiguis enmig dels Alps. Qui diria que estem a Sri Lanka? Kandy és una ciutat que va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1988. La ciutat és força bonica però destaca per estar plena de trànsit i per ser un caos en hores punta. També cal apuntar que es tracta d’una ciutat sagrada pel budisme i que dóna pas a les Terres Altes de Ceylan.

DSC_0108DSC_0053

                                                                                                                                                                                                                              Només arribar comença a ploure i aquí quan plou, plou de veritat. Quina il·lusió, aquesta aigua el que ha fet és refrescar una mica l’ambient i això s’agraeix perquè la xafogor és insoportable… Així que de moment tenim treva! Busquem un Guest House, com tots a Sri Lanka, estan allunyats de la multitud. En part està bé perquè estàs tranquil però a l’hora de moure’t és una mica complicat. Anem cap a la part del darrera del llac i comencem a pujar per una carretera que fa pujada, ens quedem al Star Light Guest House. Hi ha habitacions de tot tipus i nosaltres ens quedem en una de ben senzilla però relativament neta.

jj (2)jj (17)

                                                                                                                                                                                                                                   Deixem les motxilles i sortim en direcció a l’estació de trens. El divendres volem agafar el tren que va cap a les Terres Altes, un imprescidible en qualsevol viatge a Sri Lanka. Ens diuen que no hi ha bitllets per reservar però que el mateix dia ens plantem a l’estació ben aviat i els comprem per pujar i cercar seient com poguem. Això ja sabem què vol dir, potser aquest idílic viatge en aquests trens que semblen de vapor, sigui una mica més mogut del que esperem! Però ens arriscarem! Si tot va bé, en quatre hores i mitja ja serem a Nanu Oya i d’allà haurem d’agafar un bus cap a Nuwara Eliya, la nostra parada i base per les Terres Altes.

DSC_0143

Enmig de la ciutat es troba el llac Kandy, un llac artificial que dóna personalitat a la ciutat i va ser creat pel caprici del monarca Sri Wickrama Rajasinh. El llac té uns 3 km de perímetre més o menys. Hem fet uns quants passeigs pel seu voltant podent observar encara escoles segregades per sexes i alguna que altra bestioleta més! El llac és navegable i no sabem si el bany és possible però nosaltres no ens hi posaríem doncs hi ha uns petits llagardaixos que naveguen arreu.

DSC_0067DSC_0007

                                                                                                                                                                                                                                     

DSC_0070DSC_0078

                                                                                                                                                                                                                                      

DSC_0080

En els voltants del llac es troba el Dalada Maligawa, un conjunt arquitectònic format per pabellons de color rosa i cobertes vermelles on es situa el Temple del Dent de Buda. Aquest és el principal centre religiós dels budistes i hi ha un vai ve constant de peregrins completament vestits de blanc. Avui hem anat al recinte i en Marc no ha pogut entrar perquè portava pantalons curts. La opció era entrar sola o que ell comprés un saron (una faldilla que porten els homes fins als peus), hem optat per la primera opció. Sembla ser que dins el temple, hi ha una dent de Buda, que després de intentar-la destruir i robar en diverses ocasions els monarques de Kandy van decidir construir aquest temple, on hi ha la dent. Aquest lloc és el temple més famós i visitat de Sri Lanka.

DSC_0035DSC_0043

                                                                                                                                                                                                                        Passegem per Kandy i ens perdem pels seus carrers i carrerons. Davant del llac hi ha el Queen’s Hotel. És un hotel que representa clarament el passat britànic d’aquesta bonica ciutat. Aquí mateix va dormir la Reina d’Anglaterra fa més de cinquanta anys. Així que fa olor de lloc més que exclusiu.

DSC_0027

També hem pogut apreciar el creixement exponencial del país. Es veu força urbanitzada la ciutat i sorprèn que trobem locals de Kentucky Fried Chicken i Pizza Hut a preus d’escàndol. Hem fet també un tomb pel super, ho fem sempre que en trobem i només dir que vistos els preus; a la gent d’aquest país els surt més a compte menjar fora que comprar i cuinar. Està ple de Bakery’s que fan bolleria, arròs amb curry i poca cosa més. Aquí per aquest motiu, ens estem tornant uns “zampa bollos” doncs si surts de la seva alimentació els preus es multipliquen per unes quantes rúpies cingaleses. Avui però, hem gaudit d’una gran amanida que ens hem cruspit en cinc minuts com dos bestioletes!!!

DSC_0022Arunadhapura (170)

                                                                                                                                                                                                                                  

Arunadhapura (172)DSC_0152

                                                                                                                                                                                                                                   Moure’s per Kandy és senzill, amb un mapa i caminant s’arriba als principals punts a veure. Aquesta tarda hem anat al Temple de Buda. La imatge blanca i enorme de Buda es divisa des de tots els racons. Primer havíem pensat anar-hi amb tuk tuk, però els preus ens han obligat a moure les cames que no ens va malament!

DSC_0146DSC_0065

                                                                                                                                                                                                                                        Després de potser uns quinze minuts de caminar gairebé tot cara amunt, ja hi som! Primer cal descalçar-se. Veníem de la Índia que en principi és el país dels peus descalços però des que estem a Sri Lanka, cal dir que la experiència d’anar descalços aquí és molt més intensa. Després entrem i ens topem amb el tourist counter i aquí sí, s’ha de pagar, què estrany… Al final pactem un preu decent i ja hi som. La figura s’alça amunt, impressiona el volum i l’alçada. Està ubicada en un monestir budista que està en construcció i això et permet veure la vida de la gent en tot el seu esplendor.

DSC_0095DSC_0103

                                                                                                                                                                                                                                      Els nens treballant, portant carretons i totxanes i compaginat la feina amb l’aprenentatge i l’oració. Se’ls veu tant feliços… encara que no sabem si ho són realment però desprenen pau i calma, i sempre riuen!

DSC_0106DSC_0129

                                                                                                                                                                                                                                      Un cop estem a dins del temple ens diuen que podem pujar fins a dalt de la mateixa estàtua, així que no tardem en fer-ho. Des de dalt podem gaudir d’unes vistes realment increïbles de tota la ciutat envoltada de muntanyes completament verdes i amb uns núvols impressionants que amenaçaven de pluja, al final però, ni una gota.

DSC_0110DSC_0121

                                                                                                                                                                                                                                       De moment res més, demà marxem super emocionats a agafar el nostre trenet, el tren del tresor de Ceylan. Heu vist l’anunci de la colonia d’Adolfo Domínguez “Viaje a Ceylan”? Doncs demà pujarem al trenent que apareix a l’anunci!!! Yujjuuuu!!!

 

Informació per altres viatgers:

  • Agafem un bus de Sigiriya a Dambulla per 34 LKR per persona i trajecte. A Dambulla agafem un bus que ens deixa a Kandy per 100 LKR per persona i trajecte.
  • La zona dels Guest House a Kandy es troba al voltant del llac. La segona corva pronunciada i on puja la carretera, allà n’hi han uns quants. I a l’entrada de la carretera hi ha tuk tuk que estan disposats a portar-vos a qualsevol lloc
  • Al carrer principal on hi ha la multitud, hi ha tot de Bakery’s i restaurants a preus correctes si menges “cosa seva”, tot el que surti d’això, clatellada al canto. A la majoria de llocs bé cal afegir al compte un 10% de taxes.
  • Si voleu veure el Buda que corona la ciutat, ho podeu fer caminant. Pregunteu a algun noi jove amb pinta d’estudiant o a alguna noia que parli anglès i us indicaran. Mai confieu en el conductor de tuk tuk simpàtic, és una trampa! 😀 En 10-15 minuts de pujada ja hi sereu. L’entrada costa 200LKR per persona. Cal donar propina a la sortida als que guarden les sabates!
  • L’estació de trens està davant per davant de la de bus.

Posted on 6 Març, 2014, in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 1 comentari.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: