El Fort de Galle

Un cop finalitzada la nostra estada per les Terres Altes, ens dirigim a un dels últims llocs que visitarem a Sri Lanka, Galle. Aquesta ciutat està ubicada al sud de l’illa, a la mateixa costa i envoltada de corall. El 1988 la UNESCO va declarar la fortificació de la ciutat com a Patrimoni de la Humanitat. No en va, és la fortalesa holandesa conservada més gran del món! I val a dir, que tota aquesta zona va estar molt perjudicada pel Tsunami del 2004.

Galle (82)Galle (65)

                                                                                                                                                                                                                                              Us deixem una foto aèria agafada de Google perquè veieu el fort des de l’aire, una maravella!

índice

El viatge fins aquí, com no podia ser d’una altra manera, ha estat entretingut. Després de descansar una estona de les sis hores de calor i apretades dins del bus, entrem a la fortificació a la cerca d’un Guest House.

Galle (80)OLYMPUS DIGITAL CAMERA

                                                                                                                                                                                                                                  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aquesta vegada sembla que serà impossible trobar alguna cosa mitjanament econòmica, però després de intentar rebaixar el preu en molts d’ells, al final trobem la Muhsin Villa. L’estan acabant de construïr i ens deixa el preu assequible amb un wifi potable. La casa és preciosa 🙂 Deixem trastos i anem de passeig!

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Els portuguesos es van establir a Galle el 1507 però les tropes holandeses s’apoderen de la ciutat el 1640 i la transformen en una potent fortalesa. Entre aquestes muralles es troba tota la part important i més turística de la ciutat. Aquesta fortalesa va ser desitjada per mitja Europa; entre ells britànics, francesos, danesos i espanyols! Només entrar al fort ja veus la interacció entre arquitectura europea (fusta ben treballada, estil colonial, …) i les tradicions de l’Àsia del sud dels segles XVII al XIX.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

                                                                                                                                                                                                                                         

Galle (91)Galle (135)

                                                                                                                                                                                                                                      

Galle (136)Galle (51)

                                                                                                                                                                                                                                          Hi ha cases amb jardins preciosos, columnes de guix que donen un aspecte senyorial als porxos, botigues que semblen sortides del barri de Montmatre de París i amb preus de bojos! L’interior està ple de joieries on venen pedres precioses i gemmes. No és estrany perquè Sri Lanka exporta el 50% de les pedres precioses de tot el món! Quina joieta aquest petit país. Sorprenen els contrastos, tocant-se hi pot haver un temple budista, una esglèsia catòlica, protestant o una mezquita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Galle (53)

                                                                                                                                                                                                                                       

Galle (123)

Galle (57)Galle (109)

                                                                                                                                                                                                                                         El fort de Galle enamora, curiosament el dimecres que vam ser-hi, vam veure més de set casaments. Hi ha pau, pocs cotxes i tuk tuks, la gent et saluda animadament, l’arquitectura és dolça i et transmet molta calma. L’únic que trenca la calma d’aquest lloc són els seus preus, sembla que siguem a Europa! Hem buscat racó per racó un lloc barat per menjar i només n’hem trobat un amb preus acceptables on hi hem fet un carreró. El lloc es diu Indian Hut.

Galle (61) Galle (58)

                                                                                                                                                                                                                                   També es pot caminar per sobre la muralla, contemplar el mar amb alguna petita platgeta on es banyen els cingalesos per fer passar la calor. En un bastió s’aixeca el far i també destaca la torre del rellotge. Recomanem veure la muralla o caminar-hi per sobre de bon matí! Quina calor que hem passat aquí!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Galle (101)

                                                                                                                                                                                                                                 

Galle (120)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

                                                                                                                                                                                                                                      Fora de les muralles, Galle és una ciutat caòtica més, amb molt de trànsit i molta gent. Per això, veient els preus, decidim marxar cap a Unawatuna en busca de platja, balenes, poder fer snorkel i alguna immersió.

Galle (67)Galle (70)

                                                                                                                                                                                                                                   

Galle (75)Galle (78)

                                                                                                                                                                                                                                           Fins aviat!

Informació per altres viatgers:

  • Des de Ella a Galle, agafem un bus local que ens costa 300 LKR per persona i trajecte i tarda aproximadament unes 6 hores.
  • Un cop a l’estació de bus de Galle, heu de caminar direcció al Fort (es veu a simple vista) i en 5 minuts esteu al mig del barullo per poder buscar allotjament, visitar, menjar,…
  • Els preus són molt elevats a dins al Fort i pels backpackers molt poca oferta
  • Hem dormit a la Muhsin Villa en una habitació doble nova i molt neta amb ventilador i tovalloles per 2000 LKR per parella i nit
  • Hem menjat al Indian Hut, està just davant de la muralla, més o menys a l’alçada del far. És el restaurant més barat que vam trobar, està bé amb racions abundants i un naan fet al tandoori boníssim
  • Si voleu esmorzar per pocs diners, sortiu del fort i busqueu pels carrers de darrera de l’estació de bus. Per poques rúpies us ficareu fins al cul de bollos!!!

Posted on 14 Març, 2014, in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: