Dies de platja i calma a Unawatuna

Arribem a la platgeta des de Galle, recorrent pocs quilòmetres. La nostra aturada és Unawatuna. Aquest és l’últim lloc on serem fins que tornem a la Índia. Des d’aquest petit poble coster, hem aprofitat per fer diferents activitats i hem gaudit d’unes quantes hores per torrar-nos sota el sol.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

                                                                                                                                                                                                                                         

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Les primeres impressions són bones, estem en un lloc de platja, tranquil que consta bàsicament d’un carrer que es distribueix en diversos carrerons que donen al mar i una carretera principal. Com a Galle, en tots aquests pobles costers del sud de Sri Lanka, el tsunami del 2004 va afectar-hi molt. Tot està ple de monuments funeraris en homenatge a les víctimes i desapareguts i hi ha alguns edificis que encara mostren signes de la tragèdia. Sorprèn veure que la majoria d’allotjaments i restaurants invaeixen la zona de platja i gairebé no es pot ni passejar, estàs  obligat a passar pel mig d’algun negoci per accedir a l’aigua…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

                                                                                                                                                                                                                               

we (384)we (394)

                                                                                                                                                                                                                                Unawatuna és un poblet molt turístic però tot i estar en temporada alta, no hi ha un excès de gent. Aquí s’hi pot trobar moltes joieries que venen pedres precioses. També es pot trobar moltes botigues de souvenirs i roba. Endevinem que la majoria de gent viu dels allotjaments i restaurants encarats al turisme i de la pesca. Ens han explicat que a Sri Lanka tenen més de setanta varitats de plàtans, quina barbaritat!!! N’hem provat uns de vermells que són boníssims 🙂

we (386)we (392)

                                                                                                                                                                                                                                   Aquí hem descobert que els cingalesos no matinen gaire, fins tocar les nou del matí la majoria de llocs per menjar estan tancats i Unawatuna sembla un poble desert… També hem tingut força problemes amb l’alimentació perquè els preus són desorbitats. Rastrejant-ho tot, hem trobat tres llocs locals amb preus aptes per a la nostra economia però que no ofereixen massa varietat i alguns dies volen cuinar i d’altres no en tenen ganes… Ells són així!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

                                                                                                                                                                                                                                        Els dies han passat amb tranquil·litat. Hem aprofitat que era el nostre cinquè aniversari i l’hem celebrat gaudint d’un bon sopar (molt millor l’Ursu que en Marc, tot sigui dit). Jo vaig voler menjar gambes i aquí les serveixen sense cap!!!! Quin delicte!!! L’Ursu va encertar-la més amb un beef acompanyat d’amanida i patates, ella sí que en sap! També ens hem donat algun que altre homenatge a falta de pocs dies per tornar a agafar l’avió 😀

we (76)we (84)

                                                                                                                                                                                                                                           Un dels dies hem anat tot fent un passeig a la Jungle Beach, una platgeta idílica enmig de la selva, com el seu nom indica. Aquí però, no hi ha res per descobrir i estava plena de turistes (no tants com a les platges de casa nostra, això sí).

we (66)we (67)

                                                                                                                                                                                                                                          

we (69)we (30)

                                                                                                                                                                                                                                       

we (26)we (29)

                                                                                                                                                                                                                                       

we (21)we (43)

                                                                                                                                                                                                                                           En Marc ha aprofitat per fer un parell d’immersions al Unawatuna Diving Center, el lloc que ens va donar més bones sensacions i ens va transmetre més professionalitat. Tot i que el dia no acompanyava gaire, va poder gaudir d’un bon assortit de peixos nous per ell i de corall, que segons sembla, està força malmès. I cal dir que la temperatura de l’aigua era d’entre 27 i 29 ºC, quin luxe! Us deixem unes quantes fotos que ens han deixat els nois del centre!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

                                                                                                                                                                                                                                     

P1010371P1010304

                                                                                                                                                                                                                                     

P1010397P1010403

                                                                                                                                                                                                                                      

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

També hem anat a Mirissa, el lloc des d’on surten els avistaments de balenes i dofins. Ens ha oferit unes platges increïbles i amb uns colors de l’aigua preciosos. Aquí, la platja és idílica i potser tot i que hi ha turisme, hi ha més gent local que gaudeix dels dies festius i del sol!

we (299)we (301) 

                                                                                                                                                                                                                                          

we (306)we (324)

                                                                                                                                                                                                                                          

we (318)we (339)

                                                                                                                                                                                                                                           

De pas, hem parat a Welligama, un altre poblet pesquer de postal i on es troben els pescadors xanquers, tot un espectacle visual 😀

we (331)we (359)

                                                                                                                                                                                                                                                

we (382)we (373)

                                                                                                                                                                                                                                         

we (378)we (371)

                                                                                                                                                                                                                                             

we (368)

Hem perdut alguna que altre estona banyant-nos en aquestes aigues cristalines i prenent el sol tanta estona com hem aguanatat. També ens hem posat a jugar una mica amb la sorra…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

                                                                                                                                                                                                                                            

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

                                                                                                                                                                                                                                       

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

                                                                                                                                                                                                                                     

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

                                                                                                                                                                                                                                                  En aquestes estones de platja, l’Ursu ha aprofitat per fer noves amistats compartint la tovallola… 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 

Informació per altres viatgers:

 • De Galle a Unawatuna es pot agafar un bus local que costa entre 25 i 30 LKR per persona i trajecte
 • A Unawatuna hi ha un carrer a mà dreta venint de Galle que té tota la oferta turística i Guest House
 • Nosaltres ens hem allotjat al Nirmala Guest House en una habitació doble amb bany, tovalloles, mosquitera i paper de WC per 1000 LKR per parella i nit
 • Per menjar els llocs econòmics són els dels locals, la resta tenen preus desorbitats
 • En alguns restaurants a la platja no cobren el 10% de servei habitual que es cobra en restaurants per turistes
 • Sempre es pot esmorzar uns “bollos” en algun lloc local i un te per poques rúpies. Una altra opció són els combos d’esmorzar que ofereixen als restaurants turístics a partir de 400 LKR + 10% de servei
 • A les botiguetes locals hem fet farrolla amb els gelats, els de vainilla surten a 80 LKR (vigileu amb els preus, us voldran timar, però el preu de tot el que ve envasat, està a l’etiqueta)
 • L’aigua freda costa 10 LKR més (del preu a l’etiquetatge) a la majoria de llocs
 • El bus local de Mirissa a Welligama costa 20 LKR per persona i trajecte
 • El bus local de Welligama a Unawatuna costa 40 LKR per persona i trajecte
 • L’Unawatuna Dive Center està a la carretera principal direcció a Welligama, a mà dreta. El director/propietari del centre és alemany i la veritat és que ha estat una molt bona experiència. 2 immersions costen aproximadament 50€ amb tot el material. El centre només està obert de l’octubre fins a l’abril

Posted on 17 Març, 2014, in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: