Puducherry, això és la Índia o què?

Puducherry o Pondicherry és una antiga colònia francesa de la zona de Tamil Nadu, al sud-est de la Índia. La influència francesa es respira arreu i de fet, és la zona de la Índia on de moment hem vist més occidentals vivint, francesos, per ser concrets. Nens petits amb bici que surten de l’escola, francesos entrats en anys que tenen el seu hotelet,…

Pondicherry està dividit en tres zones, la de l’est que boreja el mar (el Golf de Bengala) i separada de les altres per un canal; és on es nota més la influència francesa amb la majoria de cases pintades de color blanc i amb un estil certament colonial i molt més turístic. La zona oest és la Índia més intensa i es divideix en la zona musulmana i la zona tamil, a dreta i esquerra respectivament de la Mahatma Ghandi Road. Hi ha molt més de trànsit i amb un va i ve de gent que recorda a les zones que ja hem anat deixant endarrera en aquest gran país.

Puducherry (43)OLYMPUS DIGITAL CAMERA                                                                                                                                                                                                                                                          

Puducherry (39)Puducherry (126)

                                                                                                                                                                                                                                                          La zona est és curiosa, la majoria de carrers tenen nom francès o fins i tot, al principi del carrer s’anomena d’una manera i just al final, d’una altra! Hem vist a molts indis fent picnic en un bonic jardí que corona el Frech Quarter o Ciutat Blanca. Els carrers són relativament tranquils i amb botiguetes encarades al turisme. En aquesta zona hi ha l’Alliance Française on es pot aprendre francès amb professors nadius i és una institució amb molta solera a la ciutat, que s’encarrega de molts esdeveniments culturals i de conservar el llegat francès en aquest indret.

Puducherry (119)Puducherry (104)

                                                                                                                                                                                                              

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La ciutat està plena d’esglèsies, mesquites i temples hindús. També hi ha la Lakshmi, una elefanta sagrada (com a Hampi!) al temple Vinayagar.

Puducherry (132)

Puducherry (115)                                                                                                                                                                                                                                                         Una de les coses que més ens han alegrat després de més de dos mesos de viatge és poder menjar pastisseria bona i un pa de veritat, l’herència francesa! Tots els llocs on poder degustar aquest bé de Déu (bé de preu i amb bona qualitat) estan situats ben aprop de l’Hospital Ghandi i just a l’altra banda del canal.

Puducherry (33)Puducherry (24)

                                                                                                                                                                                                                                                        

Puducherry (26)

Hi ha moments que ens hem sentit com enmig d’una gran metròpolis, hi ha carrers adjacents plens de botigues al més pur estil occidental amb KFC, Domino’s Pizza, Sabateries Bata, etc.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

                                                                                                                                                                                                                                                    

Puducherry (59)

Hem passat pel supermercat, és un indret que a nosaltres ens agrada tafanejar doncs et permet fer-te una idea de com és un lloc. Aquí el supermercat està ple de menjar occidental perquè els francesos viuen aquí de manera permanent. Hem trobat fuet, oli Borges, olives de casa nostra,… Però tot a preu prohibitiu!!!

Puducherry (58)Puducherry (55)

                                                                                                                                                                                                                                                           És una ciutat que sembla estar plena de pintors i gent bohèmia doncs et trobes tot tipus de pintures en qualsevol racó dels carrers i carrerons de la Ciutat Blanca.

Puducherry (94)Puducherry (96)

                                                                                                                                                                                                                                                         

Puducherry (103)Puducherry (122)

                                                                                                                                                                                                                                                          Encara que també sembla que algú estigui una mica tip d’ells i se’ls vulgui carregar hehehe 🙂

Puducherry (92)

També hem gaudit d’algun rodatge de videoclips i d’alguna escena de pel·lícula de Bollywod pel mig dels carrers de Puducherry. Ja hem mirat d’acostarno-s’hi per a veure si ens agafaven per fer alguna breu aparició, però semblaven molt liats amb la seva feina i al final s’han quedat sense dues grans estrelles… 😉

Puducherry (51)Puducherry (52)

                                                                                                                                                                                                                                                     

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Com a bona ciutat costera, no hem deixat de recòrrer el seu passeig marítim (sense res especial) i hem pogut observar els pescadors de la zona feinejant amb les xarxes i ben aprop, de les seves petites embarcacions.

Puducherry (110)Puducherry (113)

                                                                                                                                                                                                                                                    Poca cosa hem fet en aquest oasi, menjar molt, agafar algun empatx i descansar perquè la calor des de ben d’hora al matí és insoportable. També hem anat a la oficina de correus per enviar algunes peces de roba i trastos de tornada cap a casa per poder fer les nostres motxilles de més bon portar!

Ens hem allotjat a la Villa Labourdonnais, un Guest House d’un oncle francès entrat en anys que ofereix unes habitacions correctes amb Wifi, roba neta, tovalloles, paper i nevera! Hi hem estat a gust i hem aprofitat per fer la bugada, que ja tocava!

Informació per altres viatgers:

  • Per anar de Kanyakumari a Nagarcoil JN per agafar el tren, cal anar en bus, el trajecte dura uns 20 min.
  • El tren té una parada intermitja i el recorregut és: Nagarcoil JN – Villapuram JN – Puducherry. El recorregut són aproximadament 13h.
  • Un cop a l’estació de tren de Puducherry, si l’oficina de turisme està oberta, agafeu un plànol. Està bé i veureu que les distàncies són molt curtes. Només us cal sortir i seguir a mà dreta fins que trobeu un canal. A partir d’aquí si us endinseu cap a algun carrer, de seguida trobareu tot de Guest House i restaurants pels turistes!
  • Ens hem allotjat a Villa Labourdonnais al número 25 de la Rue Labourdonnais. 500 INR per parella i nit. Roba de llit neta, tovalloles, paper WC, sabó, aigua calenta, nevera i wifi regular. El lloc està molt cèntric i ho porta una gent francesa i índia.
  • A la majoria de restaurants i en algunes botigues tenen aire condicionat!!! Nosaltres hem aprofitat!
  • Les pastisseries indo-franceses on trobareu pa i bona pastisseria es troben a la HM Kassim St o també anomenada Ambour Salai, a la banda esquerra del canal. N’hi ha tres de juntes. La primera ens ha semblat cara, la següent és petitona (Daily Bread) i fan entrepans i pizzes amb les 3B (Bó, bonic i barat!) i la següent, la Hot Breads, té una pastisseria i uns pans de luxe, i tot boníssim!!! En aquesta última: Capuccino 30 INR, Cafè amb llet 40 INR, croissant 20 INR, croissant de xocolata 40 INR, napolitana de doble xocolata 40 INR, pa normal, de cereals, etc. Entre 30 i 60 INR per peça. Aquí hem agafat algun que altre empatx!!
  • Molt cèntric trobareu el Nilgiri Supermarket on podeu trobar tot el que us imagineu, i més!

Posted on 5 Abril, 2014, in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: