Bye bye Índia

Enfilem els últims dies del nostre pas per la Índia però ens resta el viatge més llarg de tren que hem fet en tots aquests mesos. El recorregut des de Haridwar fins a Kolkata dura unes 34 hores, repartides en dues nits senceres i tot un dia aguantant la calor i els indis… No volem enganyar-vos perquè això d’aguantar als indis cada cop és més senzill, ja som uns més. Les nostres olors es fonen amb les seves, amb les espècies, la calor,.. i ja no se sap qui és l’un i qui és l’altre 😀

Retorn a Kolkata (16)Retorn a Kolkata (13)

                                                                                                                                                                                                                                                Mentre esperem el tren, coneixem a una família d’indis que va en el mateix tren que nosaltres, però ells amb un trajecte bastant més curt. Durant l’espera ens fan les típiques preguntes que tots els indis ens han fet durant la nostra estada, “Which country?,What’s your name?, Which is your job?,…”. Després de l’interrogatori ens comencen a treure bitllets de cent rúpies i ens demanen que els hi signem, increïble, ja només ens faltava signar autògrafs!!! Ja sabeu que si algun dia passeu per la Índia fixeu-vos en els bitllets de cent que potser els trobeu firmats per naltros 😀 La seva companyia ens ha amenitzat l’estona i en res ha arribat el tren, ben puntual, per cert.

Retorn a Kolkata (3)

Un cop a dins del tren la feina ha estat ràpida, preparar el llit, escoltar una estona el guirigall de gent i posar-nos a dormir. La nit passa plàcida i es que al final t’habitues a tot!

Retorn a Kolkata (17)Retorn a Kolkata (21)

                                                                                                                                                                                                                                                           

Retorn a Kolkata (27)

Al matí aprofitem la calma per dormir una bona estona fins que la calor es fa insoportable. Durant el dia llegim, ens estirem, ens discutim amb algun que altre indi perquè arriben sense bitllet i ens volen fer fora del nostre lloc, tornem a llegir i així passem tot el dia fins que es torna a fer de nit. Per sort nostra el tren va a l’hora, així que només llevar-nos veiem que ja estem molt a prop del nostre destí final, Kolkata. Aquí ja vam ser-hi i si voleu, poder llegir la nostra anterior entrada del pas per aquesta ciutat màgica!

Retorn a Kolkata (32)Retorn a Kolkata (29)

                                                                                                                                                                                                                                                      

Retorn a Kolkata (35)

Retorn a Kolkata (44)Retorn a Kolkata (46)

                                                                                                                                                                                                                                                                   L’estada a Kolkata la tornem a fer en el mateix lloc on vam ser l’altra vegada i és que “més val dolent conegut que bó per conéixer”. A més el preu és dels més barats de tot Sudder Street i dins el que cap, els llençols estan nets 🙂

Retorn a Kolkata (49)

Aprofitem alguna estona per sortir a passejar i anar a veure el mercat, un tipus de boqueria però a l'”indian style”. Passegem pel mig de tots els carrerons i hi ha diverses zones. Una on només venen roba, una altra on hi ha la carn separada per seccions i al final de tot, ens trobem un carrer única i exclusivament del gremi dels carnissers dedicats als pollastres, els ous i els ànecs. La carnisseria però, no té res a veure amb el que us pogueu imaginar 😀 Sinó jutgeu les imatges! I enmig de tot això també hi havia molta rata junta!

Retorn a Kolkata (61)Retorn a Kolkata (51)

                                                                                                                                                                                                                                                    

Retorn a Kolkata (64)Retorn a Kolkata (66)

                                                                                                                                                                                                                                                 

Retorn a Kolkata (72)

Retorn a Kolkata (70)Retorn a Kolkata (69)

                                                                                                                                                                                                                                                     

Retorn a Kolkata (75)Retorn a Kolkata (76)

                                                                                                                                                                                                                                                      

Retorn a Kolkata (83)Retorn a Kolkata (81)

                                                                                                                                                                                                                                                     

Retorn a Kolkata (79)

Seguim passejant pels carrerons i passem per la zona de les verdures i de la fruita. Finalment acabem a la zona de les espècies on coneixem a un venedor on l’Ursu pot tenir durant una llarga estona una conversa interessant en anglès, jo de moment escolto el que puc!

Retorn a Kolkata (87)Retorn a Kolkata (88)

                                                                                                                                                                                                                                                     

Retorn a Kolkata (86)

Retorn a Kolkata (93)Retorn a Kolkata (89)

                                                                                                                                                                                                                                                         

El fet d’haver pogut visitar gairebé totes les parts importants de la ciutat l’altra vegada, fa que ens dediquem a treballar en el nostre proper destí i a saber per on anirem passant… Després de dos dies a Kolkata, marxem cap a l’aeroport amb una mica de nostàlgia per abandonar aquest país. Suposem que també hi fa el fet d’haver-nos habituat a viure en el seu caos, ens agrada!!!!!!

Retorn a Kolkata (108)Retorn a Kolkata (132)

                                                                                                                                                                                                                                             Arribem a l’aeroport a mig matí, amb la intenció de refugiar-nos a dins amb l’aire acondicionat i alhora una mica preocupats per si ens demanaven bitllet de sortida de Thailàndia, tenir temps suficient per poder-nos-hi discutir i arreglar-ho. Doncs bé, la nostra sorpresa ha estat que no ens han deixat fer el “check-in” fins tres hores abans d’embarcar, això ha fet que veiéssim passar les hores molt a poc a poc i morts de fred!

Retorn a Kolkata (141)Retorn a Kolkata (149)

                                                                                                                                                                                                                                              Passem immigració i quin tràngol, això ja és definitiu, t’hem de dir adéu Índia, ens en anem cap el proper destí del viatge, Thailàndia. Però segur que tornarem, tenim moltes coses pendents perquè en tres mesos hem recorregut el país de nord a sud però ni de bon tros, hem fet tot el que volíem fer i com ho volíem fer.

Retorn a Kolkata (152)Retorn a Kolkata (162)

                                                                                                                                                                                                                                                                   A Thailàndia hi serem poc més de dues setmanes, aprofitarem per assabentar-nos de com hem d’arreglar alguns visats i per anar a Koh Tao a fer uns cursets de submarinisme i a gaudir de les seves platges. Més endavant hi tornarem per visitar el país amb més calma i tranquil·litat.

Informació per altres viatgers:

  • El taxi de prepagament de Howrah a Sudder Street costa 130 INR
  • A Sudder Street i carrers veïns trobareu molta oferta d’allotjament relativament barat i en condicions regulars a no ser que pagueu força més
  • L’oferta d’alimentació de carrer és considerable i boníssima. Preus Chola Bhatura 20 INR (cigrons, amanida i 2 naan), chicken egg roll 30 INR, amanida de fruita 20 INR, etc, etc, etc,…
  • El taxi de Sudder Street a l’aeroport ens costa 270 INR, potser haguéssim hagut de regatejar més però no en teníem ganes. El preu oficial és de 300 INR

Posted on 11 Mai, 2014, in Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: