Cap a les entranyes de la terra: Parc Nacional de Nha-Ke Bang

El nostre proper destí a Vietnam el farem en una zona menys turística que els últims indrets on hem estat d’aquest país, però no per això menys espectacular que els altres llocs dels que hem gaudit 😉 Potser és un dels llocs que més ens ha agradat i que més ens ha enamorat. Si voleu saber de què parlem, seguiu llegint…

Ens dirigim a la provincia de Quang Binh, més o menys al centre de Vietnam. Es aquí on es troba el Parc Nacional de Nha-Ke Bang, un altre Patrimoni de la Humanitat. En aquesta regió es troben algunes de les coves més grans del món, entre elles la cova Thien Duong o Paradise Cave. Aquesta cova va ser descoberta l’any 2005 per un equip d’espeleòlegs anglesos i només des de l’any 2010 es pot visitar gràcies a unes passarel·les que han col·locat al llarg d’un quilòmetre. Està catal·logada com la cova seca més gran del món i es calcula que té més de 31 quilòmetres de llarg!!!

bandophongnha

Per altra banda, en el mateix parc nacional es troba la cova més gran del món fins avui descoberta, la cova Sơn Đoòng. Va ser descoberta l’any 2009, altra cop per espeleòlegs anglesos. Aquesta, a diferència de la Paradise Cave, també es pot visitar des de fa molt poc temps però per poder-ho fer necessites alguns requisits. Primer tenir més de 3000€ per poder passar una setmana per arribar-hi, després tenir coneixements d’espeleologia i per últim apuntar-te a una llista d’espera de més d’un any! Si algú ens ho vol pagar, nosaltres no tenim pressa 😉 Us deixem un parell de fotos extretes de Google, perquè us pogueu fer una petita idea de les dimensions d’aquesta cova.

SON-DOONG-1YVvlr

                                                                                                                                                                                                                                                                El Parc Nacional de Nha-Ke Bang, és una zona d’origen Kàrstic i això fa que tingui molta semblança amb Halong Bay però amb la diferència que els paisatges són sense aigua i d’allò més espectaculars!

Phong Nha (1)

La millor manera per arribar fins a la Paradise Cave des de Phong Nha, és amb moto. El camí és llarg, però els impressionants paisatges que t’envolten en tot moment, fan que el trajecte sigui relativament molt curt. No podem fer més d’un quilòmetre sense aturar-nos per fer alguna foto, és increïble!!!! Podríem dir que potser és millor que Halong Bay i tot!!

Phong Nha (5)

Phong Nha (13)Phong Nha (6)

                                                                                                                                                                                                                                                                 No volem desmerèixer Halong Bay però a nosaltres ens agraden els llocs tranquils i aquí no hi ha gairebé ningú. Les carreteres són tranquil·les, els paisatges de somni i el verd ho envaeix tot! Què més podem demanar? Més temps per passar-nos aquí una llarga temporada!

Phong Nha (25)

Per entrar a la cova, primer toca pagar l’entrada corresponent, sense descompte per estudiants 😦 Després toca caminar durant poc més d’un quilòmetre, un d’ells en pla i els últims metres per un camí ascendent. Pels més ganduls, han posat cotxes elèctrics per fer el tram pla a uns preus desorbitats, després toca fer la pujada a peu, si o si 🙂

Phong Nha (24)Phong Nha (16)

                                                                                                                                                                                                                                                        

Phong Nha (18)Phong Nha (22)

                                                                                                                                                                                                                                                          L’entrada a la cova es d’allò més que impressionant. S’accedeix per unes escales que donen a un petit forat, des de fora sembla que no pugui ser que aquest foradet et porti a una de les coves més grans del món.

Phong Nha (26)

Baixem per les escales i només posem el primer peu a dins… no tenim paraules!!!! IMPRESSIONANT, INCREÏBLE, ESPECTACULAR, no sabem quin adjectiu defineix millor el que estan veient els nostres ulls. Tot és molt gran 🙂

Phong Nha (27)

Les escales descendeixen uns quants metres, pel mig de llums que enfoquen les estalactites i les estalacmites d’aquesta immensa cova. La primera sala que trobem és per la que baixa l’escala de l’entrada. Aquesta sala és molt però que molt grossa. Creiem que s’hi podria plantar un bloc de pisos de sis o set plantes sense cap problema!

Phong Nha (32)

Phong Nha (35)Phong Nha (41)

                                                                                                                                                                                                                                                         

Phong Nha (46)

Baixem, ens aturem per gaudir del lloc, fer fotos, tornem a caminar pocs metres més i tornem a fer el mateix procés. Cada racó d’aquesta cova és impressionant, les formacions de les roques que s’han format al llarg dels anys han fet que avui siguin tot un espectacle visual!

Phong Nha (50)

Phong Nha (60)Phong Nha (81)

                                                                                                                                                                                                                                                        

Phong Nha (77)

Gaudim d’allò més, durant tot el camí. Quan arribem al final, veiem que la cova segueix però fins allà podem arribar nosaltres. Així que, ara toca emprendre el camí de tornada per allà mateix i tornar a fer el procés d’anada, gaudir del lloc, i cada pocs metres parar per fer fotos des d’una altra perspectiva.

Phong Nha (42)

Phong Nha (58)Phong Nha (76)

                                                                                                                                                                                                                                                         

Phong Nha (73)

Quan sortim de la cova, està fent una fina pluja que ens acompanya fins que arribem a les motos. Tornem cap al poble per anar a veure una de les altres coves que hi ha per aquí, la cova de Phong Nha. Per accedir en aquesta cova, s’ha de fer per mitjà d’una barca compartida. Si no es així. també es pot fer però pagant el preu sencer del lloguer de l’embarcació, esperem tenir sort i trobar a més turistes per fer aquest desplaçament.

Phong Nha (90)

El moll del poble està ple de barques esperant per anar fins alguna de les coves que hi ha a prop. Per sort nostra, hi ha més turistes per anar a la cova, així que ens estalviarem un dineral en la barca. En canvi, per l’entrada de la cova, no fan cap tipus de descompte.

Phong Nha (83)Phong Nha (88)

                                                                                                                                                                                                                                                                

Phong Nha (92)

Phong Nha (98)

Phong Nha (93)Phong Nha (102)

                                                                                                                                                                                                                                                                La porta d’entrada a la cova de Phong Nha, és per un forat prou gros a dins mateix del riu. Gran part de la visita el fas a sobre de la barca. Aquesta va a motor fins a la mateixa entrada, un cop allà paren els motors i els dos remers t’endinsen fins a uns quants centenars de metres de l’entrada.

Phong Nha (107)

Phong Nha (131)Phong Nha (148)

                                                                                                                                                                                                                                                                

Phong Nha (110)

En el retorn, s’aturen en un petit moll de dins de la cova i acabes de fer la sortida de la cova per diferents passadissos formats per la mateixa naturalesa. Altra vegada, és tot un espectacle visual!!!

Phong Nha (124)

Phong Nha (129)Phong Nha (158)

                                                                                                                                                                                                                                                               

Phong Nha (149)

Phong Nha (157)Phong Nha (162)

                                                                                                                                                                                                                                                               

Phong Nha (137)

El nostre pas per aquestes terres ha estat curt, però molt intens. Ens hagués agradat quedar-nos aquí algun dia més, però si volem acabar de visitar tot el que volem veure de Vietnam, hem de marxar. Aquest Parc Nacional no és molt visitat, però si teniu pensat venir a Vietnam alguna vegada a la vostra vida apunteu-vos aquest nom, Parc Nacional de Nha-Ke Bang. Veniu i gaudiu del que us pot oferir la natura, tan a dins a les seves entranyes com a l’exterior. Màgic!

Informació per altres viatgers:

  • Comprem un bitllet de bus a Hanòi per arribar fins a Dong Hoi per 330000 VND/ persona i trajecte. Bus nocturn, arribem cap a les 6 del matí.
  • Allà agafem un bus cap a Son Trach que ens costa 35000 VND/ persona i trajecte.
  • A Son Trach ens allotgem a l’Hotel Van Anh (està just davant de Easy Tiger Hostel). L’habitació triple ens surt per 240000 VND. Habitació neta, roba de llit neta, tovalloles, lavabo a dins de l’habitació, aire acondicionat, aigua calenta, sabó, paper WC. Wifi potent. A l’Easy Tiger l’habitació en dormitori costa 160000 / persona i nit.
  • A tots els hotels us proporcionaran mapa i informació del poble i voltants.
  • Hem llogat una moto manual per 100000 VND/ dia. Les carreteres són bones així que no fiqueu massa benzina. En cas contrari us passarà com a nosaltres, vam tornar el dipòsit gairebé ple!
  • La Paradise Cave està a uns 30 Km de Son Trach. L’entrada costa 120000VND (no hi ha descompte i locals i guiris paguen el mateix). L’aparcament s’ha de pagar i costa 5000 VND. De camí a la Paradise Cave està la Dark Cave que segurament és força espectacular perquè has d’anar amb llums artificials i entres llençant-te d’una tirolina però l’entrada costa 280000 VND.
  • Per anar a la Phong Nha Cave heu d’agafar una barca que costa completa per 14 persones, 320000 VND. Com més sou per tant, més barat us resultarà. L’entrada a la cova costa 80000 VND. El moll està al mateix poble. Així doncs la nostra recomanació és primer anar a la cova allunyada (allà invertireu temps per arribar i a més, hi passareu una llargaaaa estona!).
  • Just davant de l’Easy Tiger Hostel para el bus que us portarà cap a Dong Hoi. El bitllet de bus de Son Trach a Dong Hoi costa 35000 VND/ persona i trajecte (Un parell d’hores i paisatges impressionants!).

Posted on 24 Novembre, 2014, in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: